SOM LA REBÈSTIA

La ReBèstia és el somni boig de la María i el Pau. El somni de guanyar-se la vida al camp, la bogeria de centrar-se en les solucions més que en els problemes. La idea que la millor manera de predir el futur és inventar-lo. Entendre la Natura per poder trobar-hi el nostre lloc, formar part del paisatge i deixar-hi una petjada de Vida. Expandir la fertilitat, hidratar el territori, respirar al ritme de les estacions. Honorar els aliments, doncs són el vincle amb la Terra.

La producció d’aliments modela i defineix els nostres paisatges, deixant visibles les cicatrius de la història, la destrucció però, és opcional. La salut humana depèn de la salut dels éssers vius que ens alimenten, en definitiva, de la salut del nostre hàbitat. Recuperar la fertilitat és reclamar la nostra salut. Regenerar la fertilitat és el nostre deure.

Entendre el territori com un mosaic dinàmic i divers. Arbres i boscos, prats i pastures, animals i aigua en una dansa infinita al ritme de les estacions.

Dirigint el Bestiar de pastura a través del paisatge, en constant moviment a imitació dels grans ramats salvatges, regulem el creixement de la vegetació impulsant els cicles de l’aigua i els nutrients. Aquest massatge constant, cicle continu de pertorbació i descans, alimenta els processos de creixement i descomposició que transformen roca inerta en terra fèrtil, en sòl viu. La vida engendra vida, la vida construeix el sòl i en un sòl fèrtil la vida prospera.

Cuidant els animals, cuidant la capa fèrtil del sòl, aprenent i millorant dia a dia gaudim els fruits de la terra. Aliments gustosos que són el combustible de les nostres cèl·lules i el material que repara els nostres cossos. Conreus i pastures que sustenten la vida salvatge. Recollir el llegat de la tradició per projectar-nos cap al futur. Viure pensant en les generacions que han de venir. Adaptar-nos als canvis sobrevinguts, per impulsar els canvis que volem provocar.

Posar l’activitat econòmica al servei de la vida, cercant el benefici de tota la comunitat. Fer un ús racional dels recursos per augmentar-ne la disponibilitat i la varietat.

En definitiva, som el que fem: produim aliments regenerant el paisatge, regenerem el paisatge per obtenir aliments. Entenem que el paisatge agrari és un ecosistema i com a tal el gestionem. Ens basem en l’observació i el coneixement més avançat per tal de dirigir els processos naturals cap a l’increment de la fertilitat i la reducció de riscos.

Reivindiquem el paper del Bestiar com a peça clau per restaurar la funcionalitat del paisatge i per augmentar l’efectivitat del cicle de l’aigua i la resta de processos. Respectem i honorem la manera de ser de cada animal i de cada ésser viu, les seves funcions a l’ecosistema i agraim els recursos que n’obtenim fent-ne un ús racional.

 

Ens hi vols ajudar?

Som un node més de moltes xarxes col·laboratives, sempre hem cercat bona companyia per recórrer aquest camí. Per fortuna, moltes persones i entitats han obert pas abans que nosaltres, ens han inspirat o guiat en el recorregut, llavors i espores de coneixement que ara germinen en aquest projecte nostre. Aquest lloc web és la nostra plataforma per explicar-vos què fem, com i de qui aprenem, com fem evolucionar el nostre trosset de planeta i oferir-vos els nostres productes i serveis.